tarot centar

Tarot centar

Tarot centar je mjesto koje okuplja poznavatelje tarota i drugih manje ili više srodnih ezoterijskih disciplina. Klijent u tarot centru može pronaći tarot majstore, horarne astrologe, numerologe, ji-čing majstore, vidovnjake, kristaloterapeute, poznavatelje viska i tome slično. Tarot centar omogućuje svekolikom pučanstvu da dođe u kontakt sa znanjima do kojih inače nije lako doći. U principu, ovakva mjesta su organizirana na dva načina. Jedan je klasičan centar iz kojega svi savjetnici rade. Najčešće savjetnici se nalaze u malim “kutijama” ili separeima. Svaki separe ima jedan telefon. Prostora ima dovoljno tako da savjetnik komotno može otvarati karte tijekom razgovora ili može koristiti visak, laptop ili može voditi bilješke, sve po potrebi. Interijer je obično oku ugodan. Tarot centar može biti organiziran i na još jedan način. Tako da nema jedne konkretne adrese, već savjetnici rade od kuće ili povremeno dođu u pravi tarot centar.

Kako bilo, i jedan i drugi način rada imaju svoje prednosti i mane. Kada su savjetnici zajedno imaju mogućnost upoznati se bolje. Bez problema mogu razmjenjivati informacije i iskustva. Jedni drugima uvijek mogu pritrčati u pomoć. S druge strane, pošto separei najčešće nisu veliki za vrijeme telefonskog poziva jedni drugima mogu smetati. Ako se u obzir uzme činjenica da mnogi savjetnici njeguju prijezir jedni prema drugima, rad u malom prostoru može prerasti u pakao i tako će tarot usluge biti nekvalitetne. Ako, pak, svi savjetnici rade samostalno, od kuće podrazumjeva se da se ne mogu zbližiti kao kada bi bili jedni pored drugih. Mogu lako steći dojam da kolege uopće ne postoje. Kod kuće savjetnici imaju mir. Ne moraju se brinuti da li će im netko “kopati” oči zbog krivog pogleda ili ljubomore. Rad od kuće definitivno omogućuje više udobnosti u odnosu na ured. No, teoretski, gore spomenuti mir potreban za kvalitetan rad se teško može ostvariti kod kuće ako djeca vrište ili nervozna svekrva hoda gore – dolje.

Tarot centar okuplja ljude s iskustvom

Kako je ovdje riječ o alternativcima koji su obično za nijansu produhovljeniji u odnosu na okolinu, ružno je reći da među njima ima netrpeljivosti. U tarot centru rade obični ljudi. Istina, riječ je o ljudima koji su malo drugačiji, koji na život gledaju kroz drugačiju prizmu. I savjetnici imaju svoje probleme, svoje kosti u ormaru. Ne znam da li je u svakom poslu tako, ali zanimljivo je kako dobar dio savjetnika glavu izgubi čim se netko od njih jače istakne. Posebice ako završi pred televizijskom kamerom. Tada kreću tračevi, niske uvrede, podmetanja, nevjerojatno debilne priče. Pošto se radi o pojedincima koji bi trebali znati bolje, jadno je kada čovjek ovo doživi od kolega. Tarot centar okuplja ljude različitih životnih pozadina. Ako se u obzir uzme činjenica da ne postoji “sito” koje bi odvojilo žito od kukolja, u centru znaju završiti pojedinci kojima tamo nije mjesto.

Tarot centar je mjesto susreta velikog broja ljudi koji se zajedničkim snagama bore protiv problematične svakodnevice. Uglavnom to rade uspješno. U manjem broju slučajeva korisnici usluga naiđu na neukost, bezobrazluk, plitkost, osudu i slične reakcije od strane savjetnika. Na sreću takvi savjetnici nisu u većini pa osoba može odabrati nekog drugog.

U naš tarot centar ćete steći povjerenje

Prije razgovora sa savjetnikom nije loše provjeriti reference, ako ih ima ili malo “kopati” o njemu ili njoj. Koju je školu završio savjetnik, čime se bavi u slobodno vrijeme, da li ima kućnog ljubimca, koje knjige voli čitati, kakvu glazbu voli slušati i tome slično može otkriti puno o osobi s kojom se želi stupiti u kontakt. Ponekad do informacija nije lako doći. U tom slučaju mora se preuzeti rizik. S druge strane, društvene mreže mogu biti od velike pomoći. U današnje vrijeme ako netko sebe želi promovirati ima aktivan barem jedan profil. Ne treba biti doktor nauka da bi se stekao jedan opći dojam o savjetniku; da li je malograđanin, da li je tolerantan, kakvi su mu unutarnji obzori itd. Jednom kada se klijent uvjeri da čovjek zna o čemu priča, čak i ako tumačenja nisu 100 posto točna, rado će mu se vratiti. I to je poanta tarot centra. Ne samo da se obavi jedan telefonski razgovor, mada je to legitimno, nego da klijent stekne povjerenje. Jednom kada se to postigne klijent će se rado vraćati savjetniku čak i kada ga budu mučili sitni problemi ili kada bude htio samo porazgovarati.