tarot usluge

Tarot usluge

U svijetu tarot majstora veliki je broj usluga. Prije svega, tarot usluge je potrebno novčano definirati. Iznos koji se mora izdvojiti varira od zemlje do zemlje. Puno je faktora koji utječu na cijenu tarot usluge; životni standard odnosno moć lokalne ekonomije, porezi od strane centralne vlasti, navike samog tarot savjetnika, njegova ili njezina konkurencija, način naplate itd. Što se Hrvatske tiče, telefonske linije preko kojih se pružaju tarot usluge ugrubo se dijele na dvije skupine; jeftinu i skupu. E sada, nije isto ako se tarot savjetnik kontaktira putem fiksne ili mobilne linije. Fiksna je jeftinija od mobilne. Na jeftinoj liniji, ako se zove s običnog telefona minut razgovora dođe 3,49 kn, a ako se koristi mobitel 4,78 kn. Na skupljoj liniji ako se zove s običnog telefona minut razgovora košta 6,99 kn, a ako je mobitelj u pitanju 8,41 kn.

Tarot usluge se ne nude samo putem telefonskih linija mada je ovo vrlo rasprostranjen način davanja usluga. Tu su konzultacije uživo. Cijena jako varira, od savjetnika do savjetnika, ali sat razgovora nije ispod 100 kn. Pojedini tarot majstori imaju vlastite firme koje su registrirane za pružanje ovakve vrste usluge. Zbog poreza od strane države cijena je poveća. Može se očekivati da kompletan razgovor dođe nekoliko stotina kuna. U novije vrijeme, s razvojem društvenih mreža sve je više savjetnika koji putem maila ili chata odrađuju tarot usluge. I u ovom slučaju teško da sat razgovora ili dopisivanja dođe manje od 100 kn.

Može se dogoditi da pojedini savjetnik prvi razgovor ili prvo pitanje ne naplati, da to bude gratis. To je jedna vrsta poticaja.

Kada se kaže tarot usluge na šta se misli?

Kada se kaže tarot usluge, što se misli pod tim? Tarot majstoru na raspolaganju stoji više toga što može ponuditi klijentu. Savjetnik je u stanju koristiti više tarot špilova, može ih otvarati na različite načine i tome slično. Sve ovisi o potrebama klijenta. Tarot usluge podrazumjevaju i kombiniranje tarota s drugim ezoterijskim tehnikama; ponajviše s astrologijom i numerologijom. Treba voditi računa da u najvećem broju slučajeva u cijenu konzultacija je uključeno sve, bez obzira da li savjetnik kombinira tarot s drugim tehnikama ili ne. Primjerice, u astrologiji je drugačija situacija. Nije isto analizirati natalnu kartu u odnosu na horarnu. Ili, nije isto vršiti usporedbu dvaju horoskopa i analizirati elekcijsku kartu. Zbog različitih pristupa i utroška vremena i razlika u cijenama je vidljiva.

Tarot usluge podrazumjevaju korištenje gore spomenutih tehnika od strane savjetnika. Oni biraju najadekvatniju tehniku otvaranja. To uvelike ovisi o kontekstu pitanja. Primjerice, ako pitanje glasi: “Da li su priče koje čujem o jednoj osobi točne?”, dovoljno je izvući samo jednu kartu. Ili, ako pitanje glasi: “Tek smo ušli u ljubavni odnos. Kako će se odnos razvijati kroz idućih nekoliko mjeseci?”, u ovom slučaju tri karte su dostatne s tim da posljednja, treća se najviše tiče odgovora pošto predstavlja budućnost. Nadalje, ako klijent pita: “Imam velikih problema s poslovnim partnerom. Možete li ga pobliže opisati, da ga bolje shvatim?”, savjetnik može otvoriti tzv. keltski križ. Koristi se deset karata. Tarot će dati najvažnije informacije o dotičnoj osobi. Ovo su samo neka od otvaranja. Mnoga druga se koriste kod pitanja vezanih za zdravlje ili ako se ide na operaciju, ili kod sudskih postupaka itd.

Tarot usluge nisu samo tarot

Kako bi bolje razumio klijentovu situaciju, posebice kada se razgovor vodi općenito o životu, savjetnik je u stanju tarot spojiti s numerologijom, astrologijom, viskom itd. Primjerice, s osnovnim znanjem o numerologiji tumač tarota može izračunati sudbinski broj, duhovni broj i još poneki važan broj. Dobivene brojeve može pretvoriti u odgovarajuće karte. S bazičnim znanjem o brojevima u kombinaciji s tarot kartama, savjetnik može otkriti puno toga o klijentovom životu.

U pravilu, tarot usluge nisu jeftine pogotovo ako osoba ima potrebu češće se čuti sa savjetnikom. Kako bi se uštedio novac, a i živci najbolje je biti u kontaktu sa savjetnikom u kojega se ima najviše povjerenja. Često mijenjanje savjetnika puno košta. Često se dobiju kontradiktorni odgovori što samo zbunjuje i nervira.

U slučaju da se naiđe na savjetnika koji traži puno novaca, recimo nekoliko tisuća kuna, takvome treba okrenuti leđa. Kao što rekoh, tarot usluge nisu jeftin sport, ali sve ima svoje granice. Nažalost, takvih koji obećavaju brda i doline za velike novce ima puno što na kraju šteti ne samo njima već svim ezoteričarima.